16 GODINA OD UBISTVA NOVINARA MILANA PANTIĆA -TUŽILAC VUČKOVIĆ: PRETKRIVIČNI POSTUPAK

0

JAGODINA-Viši tužilac u Jagodini Radoslav Vučković izjavio je danas da je dobio izveštaj Direkcije krimnalističke policije o radu na slučaju ubistva novinara Milana Pantića i da je stavio zahtev za prikupljanje dodatnih obaveštenje, te potvrdio da je reč o predkrivičnom postupku.

-To što se pojavilo u medijima, ne mogu da komentarišem, vidim samo da ima masa toga. Slučaj je u fazi istražnih radnji po zahtevu koji sam uputio Direkciji kriminalističke polcije. To ne znači da je pokrenuta tužilačka istraga, već da je reč o pretkrivičlnom postupku. Tužilačka istraga podrazumeva naredbe o sprovođenju istrage protiv određenih lica. Ovo nije to, ovo je faza istražnih radnji, odnosno pretkrivični postupak, rekao je Vučković.

On je juče, komentarišući medijske tekstove, rekao  da su  izjave u medijima o slučaju ubistva novinara Milana Pantića preuranjenje, te samo potvrdio da je Više tužilaštvo primilio izveštaj o slučaju ubistva Pantića i preduzelo dalje radnje u tom postupku.

Praktično tužiocu treba ostaviti vreme da se upozna sa izveštajem i da odluči da li će pokrenuti tužilačku istragu ili vratiti izveštaj. U ovom slučaju tužilac je na naložio policiji prikupljanje dodatnih obaveštenja.

Šesnaesta godišnjica od ubistava Milana Pantića biće obeležena u nedelju 11. juna, u 11 sati pomenom na groblju i u 12 sati ispred spomenika u parku ispred zgrade u kojoj je stanovao ubijeni novinar. U 13 sati u Narodnoj biblioteci biće dodeljena nagrada za novinarsku hrabrost ,,Milan Pantić”.

-Šesnaest godina od ubistva dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine Milana Pantića, policijska istraga je najzad okončana, a imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca koji su „sa teritorije Beograda i Jagodine“ dostavljena su tužiocu, izjavio je za medije predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić.

On je objasnio da je istraga pokazala da su prikupljeni dokazi za naručioce, da su rasvetljeni njihovi motivi, te da je Pantić ubijen upravo zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije.

Dragana Sotirovski

 

NAGRADA ZA HRABROST DRAGANI SOTIROVSKI

Dobitnica nagrade za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“ je dopisnica Radio-televizije Srbije iz Niša Dragana Sotirovski. Odluku je u petak doneo žiri koga su činili predstavnici Večernjih novosti, UNS-a, NUNS-a, jagodinskih novinara i kao predstavnik javnosti Nemanja Pantić, sin Milana Pantića.

Nema komentara

Ostavite komentar

2 × 1 =