DESPOTOVAC NAGRADIO UČENIKE I NASTAVNIKE SA PREKO 2 MILIONA DINARA

0
Zlatko Marjanović

DESPOTOVAC-Opština Despotovac nagradila je učenike osnovnih i srednjih škola, kao i njihove profesore sa preko 2 miliona dinara za dobre rezultate postignute na republičkim i okružnim takmičenjima u protekloj školskoj godini. Nagrađeno je 136 učenika, 49 profesora i nekoliko škola za ekipna takmičenja. Nagrade za učenike i profesore iznosile su od 8.000 do 14.000 dinara.

Nagradjeni učenici i nastavnici

Predsednik SO Despotovac dr Zlatko Marjanović je istakao da su dobri rezultati učenika i škola, vredan  doprinos afirmaciji opštine Despotovac, ali više od toga, želja da se nagradi znanje i veliki trud  kojim se do njega stiže jer bolja budućnost Gornje Resave upravo zavisi od dolazećih generacija mladih koje moraju biti sposobnije i bolje od svojih vršnjaka širom sveta.

Opština Despotovac godinama obezbeđuje materijalnu pomoć za porodice oko 250 studenata i pedesetak srednjoškolaca tako što im na godišnjem nivou isplaćuje po 50 hiljada dinara što je izdvajanje od oko 15 miliona dinara iz budžeta svake godine.

-Analizira se i mogućnost kupovine udžbenika za učenike do 4. razreda za narednu školsku godinu. Nažalost, za sada opština Despotovac od svega toga još ne ubira plodove jer najveći broj dece po okončanju studija nastavlja da živi u drugim gradovima Srbije, često i van granica naše zemlje budući da ovde u Despotovcu i uopšte u Srbiji ne mogu naći posao, rekao je, dr Marjanović.

-Shodno tome, prioritetan zadatak danas nas u rukovodstvu opštine Despotovac, a i svakog našeg građanina ponaosob, morao bi biti veliki trud kako bismo stvorili uslove da mladi, koliko sutra odrasli ljudi, ne napuštaju našu lepu Gornju Resavu. Ovo kažem sa pokrićem jer sam u prilici da se u to uverim obilazeći opštine širom Srbije i slušajući utiske ljudi koji nam svakodnevno raznim povodima dolaze u goste. U prilog ovoj mojoj tvrdnji govore i podaci da smo iz godine u godinu domaćini sve brojnijim turistima iz zemlje i sveta i letošnja poseta Međunarodnom viteškom festivalu u Manasiji, zahvaljujući kojem je u samo tri dana opštinu Despotovac obišlo  preko 50 hiljada ljudi. Opština Despotovac ima gotovo sve što je neophodno ljudima za jedan normalan porodični život i kao što rekoh moramo učiniti sve da naš kraj dalje unapređujemo i time čuvamo njegove zajedničke i opšte vrednosti, ali i naše lične i porodične ostavljene nam u nasledstvo od vrednih predaka koji su sa mukom sve to sticali, zaključio je dr Marjanović..

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

4 × 1 =