DRAGOSLAV MIHAILOVIĆ OBELEŽIO POLE VEKA OD PRVE KNJIGE U RODNOM GRADU – SRBIJA IZAŠLA IZ ĆORSOKAKA JUGOSLOVENSTVA

1

ĆUPRIJA-Književnik i akademik Dragoslav Mihailović obeležio je pet decenija od svoje prve knjige ,,Frede laku noć“ u svom rodnom gradu Ćupriji, a u njegovu čast priređeno je književno veče i obeležen Nacionalni dan knjige.

-Mislim da je najzad Srbija izašla iz tog ćorsokaka u koji je ušla jugoslovenstvom i zalaganjem za Jugoslaviju kao državu. Hvala bogu. Rekao bih da je došlo do jedne promene koja je kapitalna za nas, a to je da počnemo da vodimo računa o zemlji u kojoj živimo i da ne patimo za Jugoslavijom, jer je ona nas upropastila. Mi smo sami sebe upropastili time što smo se odlučili za Jugoslaviju, rekao je Mihailović.

Govoreći o savremenoj srpskoj književnosti Mihailović kaže da ne spada u ljude koji neprekidno prate književnost.

-Pročitao roma Ivane Dimić, koja je dobila Ninovu nagradu. To je lepa, kratka knjiga. Zadovoljan sam što sam pročitao, a zadovoljan sam što je nagradu dobila Ivana Dimić. Ona je, u odnosu na mene, mlada žena koja se pojavila u našoj literaturi i imala je sreću da dobije Ninovu nagradu, kaže on.

Narodna biblioteka „Dušan Matić“ u Ćupriji organizovala je književno veče ,,Pored Morave” u čast književnika i akademika Dragoslava Mihailovića. Gosti večeri bili su  prof. dr Sofija Miloradović i prof. dr Milo Lompar.

 

1 komentar

Ostavite komentar

pet × četiri =