PALMA ČESTITAO VUČIĆI
JAGODINA-Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma čestitao je Vladi Srbije i premijeru Aleksandru Vučiću na otvaranju prvih pregovaračkih poglavlja sa Evropskom Unijom.
-To je veliki dan za Srbiju. Ponosni smo što je koalicija SPS-PUPS-JS-Ivica Dačić dala veliki doprinos ovom uspehu, nizom hrabrih i odgovornih odluka, koje je donosila od 2008 godine.Početak pristupnih pregovora je dokaz ispravne politike koju vodi Vlada Srbije na čelu sa premijerom Vučićem, istakao je Marković u pisanom saopštenju za javnost.
-Odbacivanje Rezolucije o Srebrnici, sprečavanje Kosova da postane članica UNESKO, Ministarski sastanak OEBS, ekonomska stabilnost… su kapitalni uspesi premijera i vlade, podsetio je on i dodao da je početak pregovora kruna svega toga.
-Izuzetno dobri odnosi sa SAD, Rusijom ,Kinom, Nemačkom i EU daju zeleno svetlo za dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mesta, naveo je Marković.
On je podsetio javnost da je proevropska vlada 2008 godine ,,napravljena” u Jagodini i na svoju izjavu da se ,,Patriotizam ne sipa u traktor”.
-Jagodina je bila važna tačka na evropskom putu Srbije i dala je veliki doprinos za početak pregovora, zaključio je Marković.