JAGODINA-Snežana vejavica, koja traje već nekoliko sati u Pomoravlju, stvorila je novi sloj snega od 20. santimetra na trotoarima i putevima, što je dodatno otežalo obavljanje saobraćaja jer je velika količina snega na kolovozu. Otežani su i uslovi saobraćaja na autoputu, iako je bačena velika količna soli.
-Dežurstva zimske službe traju neprekidno 24 sati i prioritet je da omogućimo nesmetan autobuski saobraćaj, odnosno to su ulice prvog prioriteta. Građevinsko preduzeće Put održava puteve sa pet teških mašina, u selima je angažovano petnaest privatnih traktora. Nema putnih pravaca koji su problematični za autobuski saobraćaj. Za sporedne ulice u gradu angažovaćemo JKP Standard,kaže dirketor Direkcije za izgradnju Miodrag Jevremović.
ciscenje - jagodina-g.j. (3)
Inače JKP Standard je angažovan na čišćenju glavne ulice, centralnog trga i trotoara.
-Padavine su intenzivirane večeras, sneg je ponovo prekrio ulice i trotoare. Sa Skvera odvozimo sneg, a rovokopačima smo upristojili skoro svaku ulicu u naseljima Tabane i Strelište. Jagodina ima preko 100 kilometara sporedih ulica i 5 kilometra glavne, ističe direktor tog preduzeća Dragan Lukić.
ciscenje - jagodina-g.j. (2)
U ostalim gradovima u Pomoravalju snežne nepogode takođe su uticale na otežano obavljanje saobraćaja. Zbog velike količine snega apeluje se na građane čiste ispred svojih objekta.