JAGODINA-Najbolje predstave 45 Dana komedije su prema odluci žirija ,,Rodoljupci“ i po oceni publike ,,Klaustofobična komedija“, ali tri ,,Ćurana“ osvojili su akteri predstave ,,Razbijeni krčag“.
Glumcu Ivanu Bekjarevu večeras će biti uručena nagrada za životno delo “Zlatni ćuran”, kada će u čast nagrađenih nastupiti glumci pozorišta Dadov sa predstavom “Rucante” u režiji Slavenka Saletovića. dani komedije 2-jagodina-g.j.
Žiri je nagradu ,,Mija Aleksić“ za najbolju predstavu dodelio predstavi ,,Rodoljupci“, u režiji i scenografiji Andraša Urbana i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda.
Nagrada ,,Miodrag Petrović Čkalja“ za najsmešniju predstavu, prosečna ocena publike 4,83, pripala je predstavi ,,Klaustrofobična komedija“.
Statuetu Ćuran na najbolja glumačka ostvarenja dobili su Nebojša Glogovac za ulogu ,,Adama“ u predstavi ,,Razbijeni krčag“ Hajnriha fon Klajsta, u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta i režiji Igora Vuka Torbice, Ljubomir Bandović za ulogu Save odžačara u predstavi ,,Klaustrofobična komedija“ Dušana Kovačevića, u izvođenju Zvezdara teatra i režiji Darka Bajića, Vladica Milosavljević za ulogu gospođe Marte Rul u predstavi ,,Razbijeni krčag“.dani komedije 1-jagodina-g.j.
Staueta Ćuran za najbolje rediteljsko ostvarenje dodeljuje se Igoru Vuku Torbici za ,,Razbijeni krčag“.
Nagrada za najbolju mladu glumicu dodeljuje se Neveni Ristić za ulogu Nine Herbert, a za najboljeg mladog glumca Marku Janketiću za ulogu Vuleta milicionera, oboje u predstavi ,,Klaustrofobična komedija“.
Nagrada ,,Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu dodeljuje se Jovanu Toročkom za ulogu Žorža u predstavi ,,Prso“ Remija de Voa u izvođenju Narodnog pozorišta ,,Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, u režiji Olivere Đorđević.
Nagrada za kostimografiju se dodeljuje Jelisaveti Tatić Čuturilo za predstavu ,,Razbijeni krčag“, a nagrada za scenografiju Branku Hojniku za istu predstavu.
Specijalna nagrada za kolektivnu glumačku igru dodeljuje se ansamblu Narodnog pozorišta u Beogradu za predstavu ,,Rodoljupci“.
Žiri u sastavu Raško Jovanović, Branka Pujić i Živorad Đorđević odluke je doneo jednoglasno.