JAGODINA-Nepromošljena odluka Nikole Stošića (21) iz Ribara kod Jagodina da krene svojim automobilom ,,volvo” suprotnom trakom auto puta Beograd-Niš odnela je njegov i život D.V. (60) iz Bijeljine koji je upravljao kamionom. Nikola, koji se uputio ka Smederevu, kod Lozovičke česme promenio odluku, okrenuo automobil u suprotni pravac i direktno je udario u kamion D.V. Nikola je preminuo na licu mesta, dok je D.V. kasnije podlegao povredama. Pretpostavlja se da su uzroci nesreće bili alkohol, neispavanost, mladalačka neopreznost, ali i suluda odluka da se krene u vožnju u suprotnom pravcu. Očekuju se rezultati analiza koje će pokazati prave uzroke ove tragedije.
-Nikola je krenuo za Smederevo da se vidi sa prijateljima. Te noći je bio do ranih jutarnjih sati u provodu, možda je iz diskoteke i nastavio put Smedereva. Pretpostavljamo da je možda konzumirao alkohol tokom noći i da je i to doprinelo čitavoj tragediji. Koliko smo čuli, on je okrenuo automobil u suprotni pravac kada je naišao na zastoj na putu, upravo na najdužoj deonici puta sa koje je trebalo da se vraća dvadesetak kilometara do prvog isključenja. Mladalačka nezrelost i neispavanost, su ga je koštale života, kažu Nikolini prijatelji.
Nikola je bio karting vozač u Karting sportskom klubu u Jagodini i prošle godine je bio treći u svojoj klasi u Srbiji.nikola stosic sa drugarima iz karting kluba-jagodina-f.b.
-Zatečeni smo i veoma pogođeni sa informacijom da je Nikola izgubio život. Prošle godine se učlanio u klub, prošao sve lekarske preglede, vozio nekoliko trka, a sa nekoliko odustvovao. Poštovao je propise u našem sportu, bio je obazriv i oprezan vozač, jer su pravila veoma stroga i direktno diskvalifikuju takmičare. Pamtim ga kao veoma vrednog mladog čoveka. Radio je od jutra do sutra u očevoj radnji Auto gumi centar Stošić. On je polako preuzimao posao, organizovao radnike, ugovarao poslove sa mušterijama. Svi smo ga voleli, devojke su ga obožavale. Kombinacija neverovatnih situacija i okolnosti je uticala na ovu tragediju, priča predsednik kluba Saša Milosavljević.
Nikola je svojim automobilom udario u kamion kojim je upravljao D.V. iz Bjeljine u trenutku kada su oba vozila bila na nadvožnjaku, odnosno na delu puta gde nema zaustavne trake. Od siline udarca teretno vozilo odletelo u stranu i palo sa navožnjka viskog desetak metara, pri čemu je D.V. zadobio smatronsone povrede. Nikola je preminuo u trenutku sudara, a automobil se zapalio.