ĆUPRIJA-Do kraja godine turski i kineski investitori otvoriće u Ćupriji 350 novih radnim mesta. Postavljanjem završnog sloja asvalta završena je prva faza izgradnje Industrijske zone u Ćupriji, koja je finansirana sredstvima Ministarstva privrede u visini od preko 70 miliona dinara.
-Ministarstvo je obezbedilo 21 milion dinara za drugu fazu izgradnje i upravo se završava javna nabavku za te radove. Očekujem da radovi počnu do kraja godine. Na taj način završićemo sa komunalnim i infrastrukturnim opremanjem zone. Stvorićemo uslove da investitori imaju grinfild lokaciju na kojoj mogu odmah da grade svoje objekte, rekao je predsednik te opštine Ninoslav Erić.
Tibet moda, turskog investitora, kreće sa proizvodnjom 30. septembra, a kineski Eurofiber 10. oktobra.
-Za ulaganja u Ćupriji zainteresovani su austrijski Cumtobel i SDPR-Jugoimport. Sa domaćim i stranim investitorima krećemo sa privrednim preporodom Ćuprije i upošljavanjem Ćupričana. Sve na čemu smo radili u predhodnom peridu sada se ispunjava, ovo je početak privrednog razvoja Ćuprije. To je put kojim smo hteli da idemo, zaključio je Erić.

Pozitivni primeri Razglednica iz Ćuprije – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija.