DESPOTOVAC-Ministarstvo sporta i omladine investiralo je 800 hiljada dinara u izgradnju košarkaškog terena u Tehničkoj školi u Desptoovcu, izjavila je predstavnica tog ministarstva Zorica Labudović na otvaranju novog sportskog borilišata. Projekat je sufinansirala lokalna samouprava.


-Ministarstvo je za devet godina finansiralo 450 projekata lokalnih samouprava sa 225 miliona dinara. U ovoj godini ministarstvo realizuje projekte u 38 lokalnih samouprava u vrednosti 45 miliona dinara. Despotovac ima sluha za razvoj omladinske politike. Kancelarija za mlade je formirana 2008. godine. Ministarstvo je u Despotovcu finansiralo pet projekata u iznosu od 2,5 miliona dinara. Ovo je primer dobre saradnje nacionlanog i lokalnog nivoa, kazala je ona.
Predsednik te opštine Nikola Nikolić je zahvalio se ministartvu na donaciji.
-Mislim da je ovo početak dobre saradnje koja će se nastaviti u narednom periodu novim projektima. Na ovom terenu deca iz škole i grada moćiće da se igraju i rekreiraju. Drago mi je da je Desptoovac imao jedan od najboljih projekata i da smo među prvima po kvalitetu projekata. Imamo veliki potencijal da i u naredom periodu dobijamo sredstva od ministarstava,rekao je Nikolić.
Plan je obnova sportskih igrališta po seoskim mesnim zajednicama, kao niz infrastrukturnih projekata u gradu.

Pozitivni primeri-Razglednica iz Despotovca – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Despotovac