ĆUPRIJA-Pretpremijera završnog koncerta ovogodišnjeg BEMUS-a održana je pred prepunom salom muzičke škole Dušan Skovran u Ćupriji, a dvosatni koncert protekao je uz ovacije i aplauze. Na vionlini je muzicirao Roman Simović,koncert majstor Londonskog simfonijskog orkestra sa sugrugom Milenom na violi, učenicima  Škole za muzičke talente iz Ćuprije i duvačima Vojvođanske filharmonije.roman-i-milena-simovic-1Inače, Simović posle 11 godina nastupa na BEMUSU. Na njegovu inicijativu taj koncert obeležiće nastupom sa orkestrom Škole za muzičke talente iz Ćuprije.

-Proveo sam nezaboravnih godinu dana u Školi za muzičke talente. Ovo je način da se odužim školi i Ćupriji, ali i dam motiv talentovanim učenicima da još više rade. Njihov talenat može da  se stimuliše samo kroz rad na velikim i zahtevnim koncertima kao što je ovaj. Veliki koncerti su potrebni talentima da osete atmosferu i uzbuđenje pred prepunim salama u kojima nastupaju. Mislim da će im ovo iskustvo koristiti i dati smisao njihovom daljem radu, rekao je Simović.roman-i-milena-simovic-2 sala

Na programu koncerta su bili Bela Bartok: Rumunske igre, Volfgang Amadeus Mocart: Koncertna simfonija, K. 364 i Ludvig van Betoven: Simfonija br. 7. BEMUS-Beogradske muzičke svečanosti su najstariji i najznačajniji muzički festival u Srbiji i jedan od najprepoznatljivijih festivala umetničke muzike u Jugoistočnoj Evropi. Završni koncert na ovogodišnejm BEMUS-u je u utorak 1 novembra.

Razglednica iz Ćuprije– Ovaj projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija