ĆUPRIJA-Osnovni sud u Paraćinu i Apelacioni sud u Kragujevcu doneli su pravosnažnu odluku da je smena direktorke Visoke medicinski škole u Ćupriji Tatjane Simović bila nezakonita. Prema preliminarnim računicama ta škola moraće da plati oko million dinara zbog razlike u zaradi i kamate, kao i sudske troškove. Direktorku je 29. juna prošle godine smenio Savet škole.

-Sud treba da odluči o mom povratku na mesto direktora, jer moj mandat traje do aprila 2017. godine. Zatim preostaje da putem parnice zatražim da škola nadoknadi učinjenu materijalnu i nematerijalnu štetu. Najviše me je pogodila bahatost, samovolja i laži koje su izrečene protiv mene i mojih saradnika. Osećala sam ljudsku potrebu da odbranim dostojanstvo. Ako nezakonite odluke postanu manir, onda će direktore moći da smenjuju na 15 dana, kazala je Tatjana Simović.

Prema utvrđenom činjeničnom stanju postupak donošenje rešenja sproveden u skladu sa zakonom, ali rešenje je  nezakonito jer ,,nisu jasno navedeni  razlozi zbog kojih je direktorka razrešena”, navodi se u presudi i dodaje ,,da nije utvrđeno u čemu se sastojala  odgovornost direktorke za loše finansijsko poslovanje i loše međuljudske odnose, nije navedeno ni koje je odluke samovoljno donela”.  Direktor te škole Dragoslav Ilić rekao da je nema komentar na sudsku presudu i potvrdio da je prošle godine izabran jednoglasno na konkursu na mandat od tri godine.