ĆUPRIJA-Ekipa Menjačnica „Keš“ iz Ćuprije pobednik je 4. zimskog turnira u futsalu „Ćuprija 2016“ u seniorskog konkurenciji. Ova ekipa bila je sastavljena od futsalera iz Ćuprije i Kragujevca, pretežno od igrača šampionskog „Ekonomca“, u finalnom susretu pobedila je sa 4:0 ekipu iz Velikog Šiljegovca – Rasadnik „Žića“. Pred oko 1.600 gledalaca, u ćuprijskoj Hali „Ada“ u nedelju uveče odigrano je odlično finale – prava prezentacija futsala – u kome je, u obe ekipe, bilo čak petoro reprezentativaca Srbije u fudbalu u dvorani. Pobednik je osvoji je nagradu od 400 hiljada dinara, dok je drugi finalista nagrađan  sa 200 hiljada. Inače, treće mesto i 100 hiljada dinara pripalo je „Sjaj Kočincu“ iz Paraćina, dok je četvrto „Izgubljeno jagnje“ iz Jagodine. Koliko je turnir ove godine bio kvalitetan, govori i činjenica da do polifinala nisu stigle takve ekipe kao što su, recimo,  „Građing“ iz Aleksandrovca, koju su sačinjavali prošlogodišnji osvajači ovog turnira, i ćuprijski „Dizajn studio“, ekipa sastavljena bar za pobedničko postolje.

Najbolji futsaleri

Pobednik u konkurenciji veterana je kragujevački „Indeks turs“, dok su u mlađim kategorijama najbolji bili Kompanija „Petrović“ iz Ćuprije (2000/2001), paraćinski Kalča bend (02/03) i ćuprijiski „La grom“ (04/05).

Samo takmičenje obuhvatio je sve kategorije – od najmlađih do veterana, i ovog puta su na jednom od najboljih turnira u futsalu u Srbiji nastupile 43 ekipe. Ljubitelji fudbala i svih njegovih derivata mogli su da uživaju u ove tri nedelje decembra, koliko je turnir trajao, a o kvalitetu prikazane veštine u ćuprijskoj „Adi“ možda i najbolje svedoči mišljenje jednog od starih fudbalskih „lisaca“, koji odmah nakon finala oceni da „još uvek ima momaka koji znaju s loptom“, dodavši kako „oni sve više odlaze sa onih velikih terena“.

Upravo je takav slučaj sa Denisom Ramićem, najboljim igračem Četvrtog zimskog turnira u futsalu „Ćuprija 2016“, momkom koji je do pre neku godinu nastupao u ćuprijskoj „Moravi“, da bi afirmaciju dostigao igrajući futsal za kragujevački KMF „Ekonomac“. Štaviše, Ramić je danas ne samo prvotimac našeg najboljeg kluba u fudbalu u dvorani, već i plej seniorske reprezentacije Srbije!

Recimo i to da se ostvaruje ideja Dejana Milojevića, direktora Zimskog turnira u futsalu „Ćuprija 2016“, i Ivana Aleksića, direktora Ustanove za sport SC „Ada“, po kojoj bi ova decembarska fešta fudbala u dvorani uskoro trebalo da i zvanično postane jedan od najboljih turnira u futsalu u celoj Srbiji. Kvalitet prikazane igre, organizacija i ovogodišnji nagradni fond od 700 hiljada dinara za prve tri ekipe u seniorskoj konkurenciji, turnir svakako svrstavaju u najbolje zimsko futsal takmičenje u centralnoj Srbiji.

Pozitivni primeri Razglednica iz Ćuprije – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija.