ĆIĆEVAC-Član Predsedništva Srpske napredne stranke Bratislav Gašić saopštio je da će 31. decembra, tačno u ponoć stanovnici Stalaća i Ćićevca dobiti zdravu pijaću vodu sa jezera Ćelije

Najveći poklon za Novu godinu imaće stanovnici Ćićervca i Stalaća. Direktor “Vodovoda Kruševac” će 31. decembra, tačno u ponoć pustiti vodosnabdevanje prema Stalaću i Ćićevcu. Trenutno se ispiraju cevi,  a urađene su i tri analize Zavoda za javno zdravclje koje su pokazale uredne rezultate izjavio je Bratislav Gašić.

Imam da vam saopštim još jednu dobru vest. Naime, potpisujemo predugovor sa američkom kompanijom o izgradnji koridora Pojate- Preljina i početak izgradnje autoputa. To je ono što je najbitnije za Kruševac, koji je već otkupio komplet 11,4 kimometra zemljišta, dok ostale opštine do Preljine to još  nisu učinile. Izgradnja tog koridora počinje krajem naredne godine i u tom kontekstu Kruševac očekuje mnogo više novih investicija za izgradnje fabrika i zapošljavanje ljudi – rekao je Bratislav Gašić.

Kruševačko JP „Vodovod“ zvanično će predati na upotrebu regionalni sistem za vodosnabdevanje sa akumulacionog jezera Ćelije, za nove potrošače na teritorijama opština Ćićevac i Varvarin.

Simboličnim otvaranjem česme, na merno-regulacionom bloku u Stalaću, na poslednjoj tački koja je u nadležnosti kruševačkog „Vodovoda“, biće označen završetak radova koji su započeli još 1993. godine, a intezivirani posle 2002. godine.

Stanovnici opština Ćićevac i Varvarin moći će da koriste pijaću vodu sa hidroakumulacije Ćelije. Radovi na regionalnom vodovodu podrazumevali su povećanje protoka sa 650 na 1.000 litara u sekundi, povećanje kapaciteta Fabrike vode u Majdevu, izgradnju rezervoara u Lipovcu i izgradnju magistralnog cevovoda u dužini od 30 kilometara.

Varvarin i Ćićevac već decenijama imaju problem sa obezbeđivanjem zdrave pijaće vode. U Ćićevcu se većina stanovnika vodom snabdeva sa česama jer voda iz lokalnog vodovoda ima nitrate, nitrite i mangan.