REKOVAC-Na 3. Saboru vinara vinogradara i vinara LEVČA prve nagrade pripale su vinariji Lastar i vinogradarima iz Lepojevića. Prema oceni stručnog žirija, koji su činili eminentni enolozi Miodrag Radovanović, Zoran i Milorad Cilić najbolje vino u kategoriji belih, proizveo je Dragoslav Veselinović iz Lepojevića i vinarija “Lastar” iz Sekuriča. U kategoriji crnih, najbolje je ocenjeno vino Milovana Veselinovića takođe iz Lepojevića i vinarije “Levač” iz Rekovca. Najbolje roze vino imao je Dejan Jeremić iz Lepojevića i vinarija “Lastar” iz Sekuriča.

-Levač je tradicionalno vinogradarski kraj, imamo veliki broj malih vinograda, ali i značajan broj vinarija koje su sve uspešnije na domaćem i stranim tržištima. Izdvajaju se ozbiljni proizvođači vina i opština će podržavati u narednom period vinogradare i voćare, rekao je predsednik te opštine dr Aleksandar Đorđević.  

Vinogradari i vinari sa sabora u Rekovcu ocenili su das u domaće tradicionalne sorte vinove loze su zapostavljene, kao i da je tržište Srbije preplavljeno vinima iz uvoza.

Treći Sabor vinogradara i vinara Levča, na kome je učestovao više od 100 vinogradara i vinara tog dela Srbije, održan je u organizaciji Poljoprivredno veterinarske škole i Skupštine opštine Rekovac. Tema sabora bila je ,,Ispitivanje antioksidativnog kapaciteta vina Levačkog kraja”. Na Saboru su proglašeni novi članovi Viteškog reda – vitezovi vinari iz Levča. Sabor levačkih vonogradara i vinara, ustanovljen je 2015. godine, povodom slave vinogradara i vinara Svetog mučenika Trifuna.