JAGODINA-Bivši načelnik Građevinske inspekcije u Jagodini Branko Ilić (62), koji je u julu prošle godine procesuiran zbog falsifkovanja diplome, kako saopštava MUP Srbija uhapšen je zbog zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita, trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja. Inače, posle izbijanja afere ,,lažna diploma“ Ilić je podneo zahtev za raskid radnog odnosa u gradskoj upravi i, kako neznavnično saznajemo, namirio razliku u zaradi koju je primao sa visokom stručnom spremom od 2005. do 2016. godine.

-Postoje osnovi sumnje da je Ilić od 2012. do 2014. godine zahtevao i primio novac od više lica sa područja Jagodine, kako ne bi izvršio službenu radnju, koju bi morao izvršiti, odnosno doneo rešenje o obustavi radova i uklanjanju objekta čija je gradnja započeta bez prethodno izdate građevinske dozvole, stoji u tom saopštenju.

Po pribavljanju tehničke dokumentacije, kako se sumnja, osumnjičeni je posredovao  kod Odeljenja za urbanizam u Jagodini, radi  ozakonjenja nelegalno izgrađenih objekata.

-Na taj način Ilić sebi i drugim licima pribavio je protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.436.427,74 dinara, a budžet grada Jagodine oštetio za 3.329.427,74 dinara, navodi se u saopštenju policije.