SVILAJNAC-Šok među srpskim klaberima izazvao je danas njihov kandidat za predsednika Srbije Srđan Filipović – Fila iz Svilajnca, kada je objavio da je  svoje glasove dao Ljubiši Preletačeviću –Belom iz Mladenovca u zamenu za dve ministarske fotelje. Filipović, kontroverzni dizajner enterijera, komercijalni umetnik i beogradski klaber, u javnosti je poznat kao čovek koji je radio na iskopavanju ostataka dinosaurusa pa su ga mediji nazvali srpski Indijana Džons, na taj način je odustao od kandidature, koju je najavljivao u protekla dva meseca.

-Vodili smo teške pregovore oko dodeljivanja fotelja. Tražio sam mesto premijera, ali sam na kraju pristao na dve ministarske fotelje. Lično, nadam se fotelji ministra za nauku. Pošto sam jedini Srbin koji je iskopao dinosaurusa mislim da ću u tome pomoći Belom i iskopati istinu u Srbiji, rekao je Fila.

Fila je u Svilajncu počeo u organizaciju prikupljanja potpisa za Belog i, kako kaže, nada se da će mu doneti preko 3.000 potpisa.

-Danas sam u Mladenovcu dao svoj glas za Belog. Mlađi je i jači od mene. Zato sam odlučio da sve svoje glasove dam svom budućem predsedniku Srbije – Belom. Nisam znao da u Srbiji još ima poštenih ljudi, što me je Beli razuverio. Znam da će se neki moji birači ljutiti, ali siguran sam da je Beli pravi Mojsije, kaže Fila i dodaje da se lično uverio da je Beli danas prikupio  preko 7.000 potpisa, te je rešio sam da u Svilajncu organizuje prikupljanje potpisa za Belog.

On će kandidaturu Belog  podržati sa svojim glasačima iz Svilajnca, Despotovca, Jagodine, Lapova i Batočine.

PAROLE

Moje parole ,,Samo nepošteno” i ,,Ukradi i beži” bile su mnogo slabije od njegove ,,Samo jako”. Već sam primio mito, ali svi moji tajkuni me podržavaju u nameri da podržim Belog. Od ponedeljka štampamo nove majice i transparente ,,Samo jako –I Fila za Belog”, ,,Bolje belo”, ,,Nije sve tako crno ima i belo”, kaže Fila.