SVILAJNAC – Kontroverzni dizajner enterijera, beogradski klaber i istraživač fosilnih ostataka dinosaurusa Srđan Fila Filipović, posle odluke da odustane od kandidature za predsednika Srbije i podrške Ljubiši Belom Preletačaveću,   započeo je rad na osnivanju stranke “Sarmu probo nisi ” u Pomoravlju.

-Po povratku iz Mladenovca iz centra pokreta ,,Samo Jako”  započeo sam rad na formiranju  opštinskih odbora SPN u Pomoravlju. U Svilajncu imamo preko 300 pristalica. Sve su to ljudi kojima se smučila politika na državnom nivou. Svi su saglasni da im je muka od laži koje gledaju svakog dana na nacionalnim televizijama. Imamo ljude iz sveta estrade, pravnike, intelektualce, studente, kvalifikovane i nekvalifikovane radnike,seljake, zemljoradnike. Svi su za SPN svim srcem, jer nikoga ne zovemo i nikoga ne nagovaramo da nam se pridruži, priča Fila posle proglašenja Belog za predsedničkog kandidata.

Filu su građani zaustavljali na ulici, raspitivali se za učlanjenje u SPN.

-Najviše sam iznenađen sa članovima stranaka u Svilajncu koji su ogorčeni na svoje vođe. Kažu ,,Fila hoćemo kod tebe, ti nas ništa ne teraš niti obećavaš”. Pokušavam da im objasnim da sam umetnik, slikar,dizajner, a ne političar. Međutim, oni odgovaraju da ne nema veze i da baš zbog toga traže da formiram stranku SPN i da budu članovi kod mene i Belog, prepričava Fila današnje dogodovštine.

Kako saznajemo lokalni odbori stranke Sarmu probo nisi biće se sigurno formirani ovih dana, pod uslovom da Fila uspe da pronađe donatore i investiture, jer se istrošio se tokom svoje kampanje koju je vodio poslednja tri meseca. On je u velikim dugovima i sada je prinuđen da proda jednu od svojih kvalitetnih njiva.