Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da više od 70 odsto penzionera danas ima veće penzije nego pre tri godine, a da će ove godine one biti povećane “najmanje jedanput, za stalno”.

– Oko 70 odsto penzionera već ima minimalno veće penzije, ali veće. Ovih 30 odsto ima niže i to ćemo da promenimo ove godine – rekao je Vučić u susretu sa starijim Beograđanima i penzionerima u Milošševom konaku.

 Dodao je da će biti verovatno i jednokratnog davanja, tako da će penzioneri biti zadovoljniji i imati više novca u novčaniku.

– Imaćete ove godine jednokratnih primanja i povećanje penzije, zato što znam da ste odlično razumeli reforme… Imaće penzioneri za čokoladu za unuke, za komunalije i da plate račun svojoj deci – rekao je Vučić.

Kako je istakao, danas imamo veći broj zaposlenih i neuporedivo bolju situaciju.

– Biće sve bolje – rekao je Vučić i dodao da zna da su penzioneri “odlično razumeli reforme”.

Penzioneri su poručili da će Vučić imati njihovu podršku na izborima 2. aprila, jer, kako su ga “opomenuli”, posao nije završen:

– Ne smete da stanete, moramo napred i da pokažemo celom svetu da smo najbolji – poručili su mu penzioneri.

Oni su zahvalili premijeru što je svestan koji su oni teret podneli, imali razumevanja i imaće ga, kažu, uvek za izgradnju naše zemlje i boljitak svih.

– Imate našu podršku i pomoć da od Srbije napravite najlepše mesto na zemaljskoj kugli, gde će se najlepše živeti. Vi omogućavate da naša deca ostanu ovde, u svojoj zemlji, da se zaposle i da pristojno žive od svojh primanja, molim vas da tako i nastavite – rekla je jedna starija sugrađanka Vučiću.