PARAĆIN-Tragična smrt Marije Paunović (31) iz Paraćina, koja izvršila samoubistvo skokom sa sedmog sprata, još uvek potresa grad na Crnici. Roditelji i sestra pokojne Marije zahtevaju da se pokrene istraga o tome šta je predhodilo samoubistvu i optužuju njenog bivšeg supruga Sašu Paunovića (36), dok on najavljuje tužbu protiv medija, demantuje sve spekulacije njene porodice i kaže da ju je nagovarao da se vrati deci i kući. Starateljstvo o njihovo dvoje dece od trinaest i devet godina prema odluci suda dobio je suprug. U Centru za socijalni rad nisu želeli da komentarišu ovu tragičnu situaciju, već su kratko kazali procena je rađena po zakonskoj proceduri i u interesu dece.

Marijina sestra Dijana i majka Persida

-Insistiraćemo da policija sprovede istragu o tome šta je predhodilo Marijinom samoubistvu. Da se sve poruke iz telefona ,,izvade” i vidi sa kim je komunicirala. Ona je policiji prijavljivala supruga zbog nasilja u porodici od 2012. godine,šta je bilo sam tim slučajevima. Centar za socijalni rad je decu dodelio njenom suprugu, zbog Marijine bolesti. Ona je mogla da ih viđa šest sati nedeljno. Želimo da viđamo decu, jer kao porodica imamo pravo na to. Deca su mi poslala poruku da dođu na groblje. Skamenila sam se i odgovorila ,,naravno da možete”. Htela sam da uzmem decu i da ih vodim na groblje, jer nisu bili na sahrani. Zahtevali smo decu od policije, ali su nas uputili u Centar za socijalni rad gde su nam kazali da ih uznemiravamo i da ,,nismo mi krpe da vi sa nama brište pod”, zatim su pozvali obezbeđenje, priča Marijina sestra Dijana.

Marijin otac Nenad

Marijina majka Persida kaže da je Saša bio strah i trepet za porodicu i da su svi morali da ćute kada uđe u kuću.

-Isterao je Mariju iz kuće na minus 20, to je bilo 11. januara. Maltretirao je psihički, nije smela da govori ili da se dopisuje sa sestrom. Vršio je torturu nad ženom i decom.više puta sam ih zaticala u kući zaključane u kući, kucam na vrata, a ona mi kaže ,,on kada pođe na posao zaključa vrata”. Posle presude kazala nam je da će da podnese žalbu na sudsku presudu, ništa nije ukazivalo da će da digne ruku na sebe, kazala je majka Persida.

Suprugu Saši bio zabranjen dolazak na Marijinu sahranu. On je posle sahrane u selu Tekija, krišom sa prijateljem, otišao je na Marijin grob i odneo venac sa napisom na kome su i imena dece.

Marijin bivši suprug Saša

– Zvali smo da idemo na sahranu, međutim, vređali su nas i pretili. Oni su hteli samo da deca prisustvuju sahrani, ali deca nisu htela. Jako su potrešeni. Sa decom i članovima porodice pomolili smo se bogu i upalili sveće u crkvi. Prećeno je smrću meni i moj porodici. Marija se odlučila na razvod, ne znam razlog. Događale su se bračne svađe, ali samo je odjednom rekla ,,ne mogu više ovako da živim”. Centar za socijalni rad i sud su doneli odluku da meni pripadne starateljstvo nad decom. Nije istina da se nije viđala sa decom i da to nisam dozvoljavao, naprotiv. Za Uskrs je pitala da deca idu u Tekiju, ali deca nisu htela zbog njenog oca, rekao sam joj da dođe kod nas ili da decu izvede u grad, priča Saša Paunović.

Marijina Svekrva Milica posebno ističe da se nikada nisu posvađale, pričala je samo kada je pita nešto i da je ona jako dobra osoba, te da ona ne bi dozvolila da neko digne ruku na nju. Ona takođe navela da je Marijin otac  bio u grad kada se ona bacila sa zgrade,da se predhodno svađao sa njom, te da ju je pratio. Trinestogodišnji dečak je imao problema sa dedom u komunikaciji i socijalnim radnicima rekao je da ne  želi da ide da živi sa majkom u Tekiji.

Saša kaže da se nadao, čekao dan kada će Marija da se vrati kući, čak je preuzeo sve troškove suđenja.

Marija i Saša pre godinu i po

-Bila je vezana za decu, očekivao sam da dođe za Uskrs. Do razvoda sam joj slao poruke da se vrati, stotine poruka. Nismo se čuli pre tragedije, tog dana. Sa sinom sam bio u Čačku na karate turniru. Čula se sa sinom oko 16 sati, pitala ga je kada ćemo da se vidimo sutra, on je odgovorio da će uveče da se dogovore. Oko 20 sati me je pozvala policija da identifikujem Marijino telo, priča Saša.