JAGODINA-Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar sa sveštenicima te nadbiskupije služio je svečanu misu u crkvi Svetog Leopolda Mandića povodom dana te jagodinske župe i njenog zaštitnika. Na sam dan Leopoldova crkva u Jagodini bila je premalena da primi veliki broj vernika i hodočasnika.

-Kolike li plodnosti u životu koji je skriven s Kristom u Bogu, da se poslužimo riječima velikoga apostola Pavla. Sam Bog zna koliko je za tih četrdeset godina provedenih u polumračnoj sobici – ispovjedaonici, u duše ljudi unio svjetla Božje ljubavi i milosrđa. Kolikima je donio Božje oproštenje i nadu pomirivši ih s Bogom! Kolikima je otvorio oči da u svome životu upoznaju i prepoznaju Boga koji je ljubav! Zato je sv. Leopold uzor življenja i zagovornik u krizama i tjeskobama. Svećenicima kao uzor neumornog ispovjednika, a svim vjernicima kao divan Božji dar providnosti,  istakao je nadbiskup  Hočevar.
Pored Hočevara svečanu misu služili su  Aleksandar Kovačević, generalni vikar, kancelar Beogradske nadbiskupije i župnik župe Krista Kralja u Beogradu,  Marko Trošt, dekan niškog dekanata i župnik u Nišu i Aleksincu, fra Ilija Alandžak, dekan beogradski i župnik župe sv. Ante u Beogradu, Stjepan Vinojčić, župnikom u Kragujevcu i Kraljevu, Leonid Bevz, župnik u Boru i Zaječaru i župnik domaćin velečasni Ivan Poleto.

On je poželio dobrodošlicu posebno hodočasnicima iz Beograda, Kragujevca, Bora i Zaječara rečima ,, večeras nas je u ovom slavlju našeg nebeskog zaštitnika sv. Leopolda okupio jedan divan znak vjere: tako malen rastom, a tako veliki svetac”.
-Sv. Leopold cijeli je svoj život gotovo isključivo posvetio službi ispovijedanja. A bio je i prorok duhovnoga ekumenizma. Tijekom više od 50 godina osjećao je u svojemu srcu taj snažni poziv koji ga je poticao da se daje, da se posvećuje, da moli i radi za jedinstvo kršćana, posebno za jedinstvo Zapadne i Istočne Crkve, Pravoslavne Crkve i Katoličke Crkve. Čitav je svoj život proživio u samostanima, u sobici za ispovijed u Padovi, s tom željom, s tim snažnim poticajem da se potpuno dade za jedinstvo kršćana. Stoga je posebna radost bila što su na proslavi nebeskog zaštitnika Župe u Jagodini sudjelovali vjernici, bogoslovi, vjeroučitelji i svećenik sestrinske Srpske Pravoslavne Crkve na čelu s parohom jagodinskim o. Jovicom Jovanovićem, parohom u hramu svete Petke u Jagodini, rekao je Poleto.