PARAĆIN-Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović izjavio je da je ove godine ta lokalna samouprava potpisala ugovore sa Vladom Srbije o sprovođenju projekata, koji se delom finansiraju i međunarodnim sredstvima, u vrednosti 10 miliona evra.

-Reč je o projektima za sanaciju škola, zamenu mostova u gradu, regulaciji reke Crnice, vodosnabdevanje stanovništva, odnosno zamena glavnog cevovoda i izgradnja bunara. Samo ta grupa projekata ima vrednost blizu 10 miliona evra i to su sporazumi potpisani sa Vladom Srbije i međunarodnim organizacijama i donatorima. Trebalo bi da ove godine dobijemo sredstva za sanaciju četiri javna objekta, rekao je Paunović.

Za sanaciju apoteke 13 miliona dinara, OŠ Radoje Domanović 18 miliona, zatim škola u Drenovcu, radi se projekat za zgradu Centra za socijalni rad vredan 20 miliona dinara, za komasaciju u Donjem Vidovu 15 miliona dinara, puteve u Buljanju, nekoliko manifestacija, završetak radova za muzej.

-Ukoliko se sve bude realizovalo, ovo će da bude godina u kojoj smo potpisali najviše projekta i dobili najviše sredstava od države od kako ja radim ovaj posao, a to je 17 godina, zaključio je Paunović.