PARAĆIN-Udruženja osoba sa invaliditetom u Paraćinu osudili su zloupotrebu osoba sa invaliditetom za politička prepucavanja i pridobijanje političkih i ličnih poena. Reč je o članku objavljenom na internet portalu ,,Embargo”.

-Svako udruženje osoba sa invaliditetom koje konkuriše kod opštine dobija sredstva iz budžeta. Naše udruženje je dobilo ove godine znatno manje od ostalih, tako da ne stoji tvrdnja da smo miljenici predsednika opštine, kaže sekretar Udruženja distrofičara Pomoravskog okruga Jovica Milenković.

Udruženja su reagovala i zbog reči koje vređaju osobe sa invaliditetom i niza neistina,a to je bio povod zajedničkog obraćanja medijima.

-Ne treba optuživati ako nema dokaza. U članku se radi o politici i ko je zastupa ja ne znam. Pominje se organizacija ,,Nada”, za koga oni i zašto to rade, ja ne znam. Stajem u odbranu našeg drugara, kaže Ljubiša Stević iz Centra OSI.

Podršku su dali i predstavnici Organizacije slepih i slabovidih.

-Normalno da to nije u redu, da nije tačno i da nije istina, rekao je Tiodor Veljković.

-Mene vređa kada mi neko kaže da sam politički ucenjena. To nije istina, ističe Snežana Kovačević.

-Da li su dovoljna sredstva koja dobijamo? Nisu. Dobijamo onoliko koliko ima. Sada treba da demantujemo glupost i trošimo naše vreme na to, kazao je predsednik Udruženja paraplegičara Dimitrije Blagojević.

-Ništa nije tačno učlanku, to je obična laž i nije vredno našeg komentara. Imamo odličnu saradnju sa opštinom, dobijamo sredstva od opštine preko konkursa, istakala je Danijela Milojković iz Udruženja za dečiju i cerebralnu paralizu.

Predstavnici udruženja su zatražili izvinjenje od internet portala ,,Embargo”.