JAGODINA-Predstavnici jagodinskih opozicionih stranaka zatražili su od Skupštine grada Jagodina da povuče odluku o smanjenju broja odbornika sa 31. na 21., te zahtevaju da se poštuje Statut grada i da se na narednoj sednici skupštine razmatra predlog koji su dostavile potpisnici saopštenja. Ovo je prvo okupljanje jagodinske opozicije posle 14 godina sa zahtevom prema loklanim vlastima.

– Najoštrije osuđujemo svako urušavanje demokratije, parlamentarizma, slobode govora i mislii. Svako izbegavanje zakonskih propisa, svaku samovolju aktuelne vlasti koju sprovodi koalicija JS- SPS i SNS u Jagodini. Jagodina kao najtamniji i najzatvoreniji grad u Srbiji, mora da pruži otpor ovom totalitarnom režimu koji je aktuelan unazad 14 godina. S tim u vezi, valja i krenuti od početka, stoji u saopštenju jagodinske opozcije.

-U cilju demokratije, parlamentarizma, broj odbornika Skupštine grada, umesto što je smanjen, morao bi da bude uvećan, najmanje na 71. odbornika, jer bi se većim brojem odbornika zastupala prava i razmatrale potrebe građana sa širih aspekata i iz više uglova, navodi se u saopštenju predstavnika gradskih odbora Nove stranke, Pokreta slobodnih građana, Narodne stranke, Socijaldemokratske stranke i Demokratska stranka Srbije.