ZLATIBOR – Na Zlatiboru će biti održan 7. Međunarodni festival sportskog filma od 7. do -10. juna, kao i Kup prijateljstva evropskih klubova od 4. do 10. juna.

Festivalski program sadrži više od 50 filmova iz svih krajeva sveta, uključujući i svetsku pretpremijeru domaćeg dokumentarnog filma “SKOK”uz učešće autora i glavne junakinje Nataše Kovačević, kojoj je posvećen i poseban prateći program. Specijalni gost Festivala je grad Subotica, premijerno će biti prikazani filmovi  koji su posvećeni predstojećem svetskom fudbalskom prvenstvu i beogradskom košarkaškom fajnal foru.

Na Kupu će učestvovati 16 klubova, od toga 10 najpopularnijih i najvećih klubova u regionu: Crvena Zvezda, Partizan, Dinamo Zagreb, Sarajevo, Vardar, Olimpija, Vojvodina, Osijek, Željezničar i Budućnost. Ostalih 6 mesta popuniće dobro poznati evropski klubovi Espanjol, Udineze, Fenerbahče, Videoton, Spal i Torino

Svoje znanje, umeće i talenat, pokazaće generacija rođena 2000. godine, momci od 18 godina.

Ovakav sastav turnira čini ga najvećim ovakve vrste u regionu.

16 klubova podeljeni su u 4 grupe. Pobednici grupa igraju polufinale. Utakmice će se igrati na više terena na Zlatiboru gde će sve ekipe biti i smeštene.

Ovaj turnir je lepa prilika da vidimo generaciju fudbalera koja dolazi i budućnost je ovih klubova. Još važnije je da će ovi mladi igrači uspostaviti međusobno, nove prijateljske veze, a u sportskom smislu se odmeriti i potvrditi sa najboljima u regionu.

EC FCturnir će biti tradicionalan i održavaće se svake godine.

Turnir organizuju opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor,Sportski savez opštine Čajetina, Sportski centar Čajetina,FT Team company,Hit and run production i Sportklub TV uz logističku i organizacionu pomoć FSS.

Turniru će kao promoteri i gosti, prisustvovati brojni nekadašnji i sadašnji fudbalski asovi kao što su: Peđa Mijatović, Ivan Gudelj, Ivica Osim, Dejan Savićević, Slaviša Jokanović, Refik Šabanadžović, Savo Milošević, Vladimir Petrović Pižon i mnogi drugi

Velika atrakcija za sve učesnike turnira a i za navijače ovih klubova, predstavlja podatak da će se čak 4 utakmice dnevno u grupnoj fazi nadmetanja, direktno prenositi na najvećoj regionalnoj tv mreži, Sportklubu, koji je najgledanija  sportska televizija u regionu. Ovim putem će javnost u čak 10 država videti nove fudbalske talente a oni priliku da pokažu svoje umeće pred najširim auditorijumom.

Turnir organizuju FT Team company, Opština Čajetina,Turistička organizacija Zlatibor,Sportski centar Čajetina,Hit and run production, i Sportklub TV uz logističku i organizacionu pomoć FSS.