Dodelom priznanja Vidovdanski vitez na Zlatiboru, započele su Vidovdanske kulturne svečanosti,koje se deseti,jubilarni put,održavaju pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i uz podršku Turističke organizacije Zlatibor.
Pozdravljajući ovogodišnje dobitnike priznanja predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović,ponosan sam na sve dobitnike priznanja ,koji su poneli titulu viteza ,siguran sam da će i ovogodišnji laureati s ponosom nositi ovu tiulu i kroz svoj budući rad nastaviti da neguju viteške vrednosti.

-Vitezovi su za mene Srbi koji žive u enklavama na Kosovu i Metohiji,koji nažalost često žive kao u srednjem veku,bez struje,vode ,slobode i sigurnosti.Viteštvo nije samo muška osobina.Za mene su viteškinje majke koje na Kosovu i Metohiji rađaju decu i odgajaju ih u duhu svetosavlja,ne znajući šta im donosi sutra.Ovo priznanje posvećujem svim donatorima,a njih je dvanaest hiljada , ja sam samo jedan od njih – ,rekao je Arno Gujon primajući priznanje Vitez dobročinstva .

-Viteštvo me je pratilo kroz celu sportsku karijeru,hvala što ste ga prepoznali ,izjavio  je Vitez srpskog sporta Dejan Stanković.Očuvati kult porodice u ovim brzim vremenima ,naučiti nekog fer pleju,baviti se humanitarnim radom i ostati pošten,to je za mene biti vitez.-

-Odgovornost i istrajnost,sposobnost da se izdrži i da se ne odustane i ne posustane – to je viteštvo, istakla je Vitez srpske književnosti prof.dr Ljiljana Pešikan Ljuštanović.

Viteškinje srpske muzike prof. dr Gordana Karan i dr. umetnosti, dirigent Dragana V. Jovanović zahvaljujući se na dodeljenom priznanju istakle su da povratak pravim vrednostima i očuvanje naše bogate tradicije treba da budu u prvom planu u predstojećem periodu.

Plaketa Vitez srpske glume  Svetlani Bojković biće naknadno uručena.

Ovogodišnji laureati priznanja su dobili kao najistaknutiji pripadnici svojih profesija, koji zahvaljujući svojim doostignućima, godinama unazad, daju viteške doprinose oblastima kojima se bave.