Radovi na rekonstrukciji osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini u punom su jeku. S obzirom da se bliži početak nove školske godine odvijanje nastave biće otežano, ali je rukovodstvo škole našlo adekvatno rešenje.

Početak nove školske godine je na pragu, a radovi na rekonstrukciji objekta osnovne škole u Čajetini uveliko traju. Ono što brine đake i roditelje je kako i na koji način će se odvijati nastava jer će uslovi za rad sa decom biti otežani. Razloga za brigu nema, kaže direktorka Škole Milka Vasiljević:
„Mlađi razredi će krenuti u prostorije srednje Ugostiteljsko turističke škole, gde će pohađati nastavu u popodnevnoj smeni. Viši razredi  za početak će boraviti u prizemlju, pa će se po završetku radova preseliti u nove učionice. Neće biti kabinetske nastave, već će svako odeljenje imati svoju prostoriju, a do završetka radova imaće samo prvu smenu“.

Sredstva za rekonstrukciju školskog objekta izdvojila je Kancelarija za javna ulaganja, koja je Opštini Čajetina odobrila sredstav u iznosu od 48 miliona dinara. Radovi su povereni firma „Ekspertuniverzal“iz Beograda.
„Radi se spoljna fasada koja zadovoljava termoenergetski efekat. Izolacija jke debljine 20 cm, a u pitanju je kamena vuna. Zameniće se stolarija na celom objektu. Od unutrašnjih radova rade se podovi, plafoni, gletuju se zidovi, radi se elektroinstalacija. Predviđena je kompletna prekrivka objekta, biće stavljen nov crep na celom objektu, izuzev fiskulturne sale koja je rađena pre dve godine“, dodaje Vasiljevićka.

Kako je definisano ugovorom radovi će trajati do kraja novembra. Svesna činjenice da na gradilištu nije lako funkcionisati, direktorka Škole poziva učenike, nastavnike i roditelje na razumevanje i strpljenje, kako bi po završetku radova uživali u utopljenom i savremeno opremljenom školskom objektu.

www.zlatiborpress.rs