PARAĆIN- Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović i koordinator Privredne komore Srbije Milorad Novaković presecanjem vrpce otvorili su danas 20. Međunarodni sajam privrede u Paraćinu. Izagači su, pored Srbije, iz država regiona i Turske.

– Sajam traje dve decenije i značajan je za izlagače i posetioce. Ovo je prilika da građani iz Pomorvlja dođu i vide sajamsku ponudu, jer ima mnogo različitih roba koje treba videti i probati. Privredini su tu da nude robe i razmenjuju iskustva. Očekujem da ovogodišnji sajam bude  bolji od predhodnih, a siguran sam da će anredni biti mnogo bolji, jer je u planu završetak dogradnje sportskog centra, odnosno objekta koji će omgoućiti bolju funkcionalnost sajama, rekao je Paunović.

Sajam traje tri dana,a robe i usluge izložilo je preko 100 izlagača na 2.000 kvadrata.

-Pored prezentacije projekata Evropske banke za obnovu i razvoj,  Razvojen agencije Srbije i  ženskog preduzetništva, u subotu ćemo prirediti gastro prezentaciju, odnosno posetioci će moći da probaju ,,Paraćinski ćevap” i ,,Vasinu tortu”. Posetioci sajma mogu da učestvuju u nagradnoj igri, a nagrade su televizor, laptop i bicikl, najavio je direktor Turističke organizacije Aljoša Vučković i istakao da očekuje 20.000 posetilaca u tri dana.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom opštine Paraćin, a organizuju ga Turistička organizacija Paraćina i Opšte udruženje preduzetnika.