Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na formiranje snežnog pokrivača, ali i ledene kiše koja će pasti kasnije tokom noći.

“Danas (22.01.) i tokom noći (22/23.01.) na području severne, zapadne i istočne Srbije, kao i na području Beograda, formiranje manjeg snežnog pokrivača, oko 5 cm , a na severu Vojvodine i oko 10 cm. U drugoj polovini noći i sutra ujutru ponegde moguća i kiša koja će se lediti na tlu”, navodi se u hitnom upozorenju RHMZ.

UPOZORENjE NA SNEŽNE PADAVNINE 

U četvrtak i petak u većini krajeva formiranje ili povećanje manjeg snežnog pokrivača od 5 do 10 cm. Više padavina očekuje se u petak posle podne, tokom noći ka suboti i u subotu, od 10 do 20 cm, naročito u južnim, centralnim i istočnim delovima zemlje.

U petak, tokom noći ka suboti i u subotu, povećanje visine snežnog pokrivaca, naročito u južnim, centralnim i istočnim krajevima. Umeren i jak severni i severoistočni vetar stvaraće nanose.

U subotu vetar u slabljenju. U nedelju krakotajno razvedravanje, ujutro slab mraz. Početkom naredne sedmice novo naoblačenje mestimično sa padavinama.