JAGODINA- Apelacioni privredni sud u Beogradu potvrdio odluku kragujevačkog Privrednog suda o usvajanju Unapred pripremljenog programa reorganizacije (UPPR) u Fabrici kablova iz Jagodine. Kako nezvanično saznajemo, a tako stoji i na sajtu Agencije za privredne registre,  i u narednom periodu ostaće isto rukovodstvo na čelu sa generalnim direktorom mr Ratkom Vučurovićem (71). Pored njega, kako piše na sajtu APR,  tu je zastupnik preduzeća Miroljub Radosavljević (71), kao i članovi Nadzornog odbora čuveni profesor Filozofskog fakulteta Miodrag Zec (67), Slobodan Jovanović (76), Biljana Đorđević (65) i Nikola Vojković (67).

– Nastavljamo borbu za prava radnika koja su ovim UPPR nezakonito anulirana. U obične akcije su pretvorena sva potraživanja radnika iz radnog odnosa. Vrednost potraživanja je preko 3 milijarde dinara. Po UPPR, postojećem rukovodstvu je omogućeno da bude na čelu preduzeća još naredne tri godine, rekao je iz Udruženja poverilaca radnika FKS Nenad Lazarević.

Predlog za UPPR predat je pre skoro tri godine, samo je sidijama Privrednog suda u Kragujevcu jasno zašto nije usvojen u zakonskom roku.  Vučurović je na generalni direktor Fabrike kablova već 15 godina.