KOMPANIJA LIDL SRBIJA NASTAVLJA ŠIRENJE MREŽE OTVARANJEM JOŠ DVE PRODAVNICE – U VRBASU I U PARAĆINU, ČIME ĆE BROJ LIDL PRODAVNICA U SRBIJI PORASTI NA 27.

 Tokom proteklih pola godine, stanovnici 19 gradova širom Srbije imali su priliku da se uvere u jedinstveno iskustvo i brzu kupovinu koje im Lidl nudi, a sa radom će, 11. aprila u 8 časova ujutru, početi i prodavnica u Paraćinu, na adresi Carice Milice 4. Lidl je za posetioce spremio i posebne, slavljeničke cene, kao i zanimljivu aktivaciju ispred prodavnice, koja će zainteresovanim potrošačima omogućiti da provere svoje znanje o Lidlu i dobiju zanimljive poklone.

 Iako su sve Lidl prodavnice u Srbiji građene po savremenom konceptu i samim tim identične, Lidl u Paraćinu je jedinstven po tome što čuva deo istorije. Naime, pred početak izgradnje ove prodavnice, na lokaciji je otkriveno arheološko nalazište koje je dalo uvid u delove prošlosti koje je Lidl, u saradnji sa Zavičajnim muzejom Paraćin, odlučio da sačuva od zaborava i podeli sa građanima ovog grada i ostatka Srbije.

Kompanija Lidl Srbija finansirala je zaštitna arheološka istraživanja, tokom kojih su na lokaciji otkriveni različiti predmeti iz svakodnevne upotrebe koji potiču iz I veka naše ere, poput delova nakita, tegova i raznovrsnih alata koji su napravljeni od kosti i kamena, dok najveći broj tih nalaza čine delovi grnčarije. Zahvaljujući saradnji sa Zavičajnim muzejom, posetioci Lidla će moći da se upoznaju sa odabranim replikama pronađenih predmeta koji govore o postojanju naselja u kome su tokom I i II veka naše ere zajedno živeli  Kelti i Dačani, ali i Rimljani.

Svako novo otvaranje prodavnice za nas je posebno iskustvo, a radost i uzbuđenje su svaki put sve veći, jer sada imamo obavezu više – da opravdamo poverenje koje su nam poklonili stanovnici 19 gradova u proteklih šest meseci. Prodavnica u Paraćinu je, zbog arheološkog nalazišta koje imamo na njenoj lokaciji, za nas posebna, i izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što možemo da pomognemo da se, u saradnji sa arheolozima, istorija ovog prostora sačuva od zaborava“, izjavila je rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji Lidl Srbija Martina Petrović, zahvalivši se arheolozima koji su radili na pomenutim istraživanjima.

Jedinstveno iskustvo kupovine, koje ovaj trgovinski lanac nudi, potrošačima omogućava da kupuju proizvode sa najboljim odnosom cene i kvaliteta uz uštedu vremena. Tome doprinosi pažljivo odabran asortiman od 1.500 proizvoda, zatim činjenica da je prilikom opremanja svake prodavnice vođeno računa o jasnom rasporedu polica kako bi se potrošači što lakše snašli, i svakako, brz prolazak kroz kase, bez čekanja u redovima. Sve to omogućava potrošačima da kupovinu završe veoma brzo i jednostavno, a ispred prodavnice nalazi se i veliki parking, čije je korišćenje za potrošače besplatno.

Nakon otvaranja, Lidl prodavnica u Paraćinu nastaviće sa radom tokom svakog dana u nedelji, od 8 do 22 časa.