PARAĆIN- U loše osmišljenoj režiji, aktivisti i odbornici paraćinskog SNS upali su u opštinu i bez ikakavih zahteva pre desetak dana ,,okupirali” su salu ukojoj se održavaju sednice skupštine. To je dovelo  do problema u radu opštinskih službi koje pružaju građanima razne usluge, a zatim je niz događaja zloupotrebljen za pokušaj da se na nacionalnom nivou, medijskim spinom, iz svih ,,oružja” rukovodstvo opštine Paraćin, potpuno neopravdano predstavi ,,fašistima” koji drže ,,zaključane” odbornike SNS u zgradi opštine. Odbornici su dobrovoljno želeli da prespavaju u skupštinskoj sali i u svakom trenutku mogli su da izađu, što je bilo vidno i kada se odbornik SNS Milan Ilić slobodno šetao po zgradi opštine i raspravljao sa predsednikom Sašom Paunovićem.

U petak, 12. Aprila, oko 14 sati, grupa aktivista i odbornika SNS nasilno je ušla je u zgradu opštine Paraćin i uputila se ka Predsedništvu, a zatim ušla u skupštinsku salu. Bez ikakvih zahteva, sa transparentima u rukama na kojima je pisalo „Želimo pristojan Paraćin“, „Lopovi“, „Paune vrati pare narodu“, „Izdajnik države“, oni su okupirali salu za skupštinske sednice. Posluženi su sokom i kafom.

ŽALBE NA TRETMAN

Opštinski odbor SNS Paraćin je u saopštenju naveo da je ,,predsednik opštine Saša Paunović zaključao odbornike te stranke koji su ušli u prostorije opštine, skinuo ručke sa vrata od prostorija u kojima se nalaze, zaključao toalete i sprečio ih čak i da koriste vodu”. Paunović je nazvan ,,fašistom”.

Predsednik opštine Paunović je u izjavi medijima istakao da aktivisti SNS koji su upali u zgradu opštine nisu kazali ili predali zahteve i da ne razume razloge za upad i zauzimanje skupštinske sale. Nešto kasnije, veći deo aktivista SNS napustio je salu, neki su se usput ,,poslužili” slatkim paketima namenjenim učenicima i sportistima,  u sali su ostali odbornici SNS. Predsednik SO Dragan Mitić izjavio je medijima ,,da je saznao da je reč o nezadovoljnim radnicima preduzeća Eurolin, koje nije dobilo subvencije za prevoz za ovu godinu jer su odbornici smatrali da sredstva treba utrošiti na dugoročne investicije”, a potom je sazvao je vanrednu sednicu SO. Odbornici su usvojili zaključke o nasilnom upadu aktivista SNS u zgradu Opštine. Po završetku sednice, i dalje bez ikakvog zahteva, nekoliko odbornika SNS ostaje u sali i odlučuju da tu prenoće. Iz sale su mogli da izađu u svakom trenutku jer nisu bili zaključani, a kamere su snimile odbornika SNS Milana Ilića kako slobodno šeta zgradom.

Otpušteni Staklarci ,,oterali” Jovanova

Oko 19 sati 12. aprila ispred zgrade Opštine bivši radnici Staklare su se okupili, jer su saznali da će se lokalnim aktivistima SNS, ispred zgrade Opštinske uprave, obratiti neko od visokih stranačkih funkcionera, kako bi direktno od predstavnika vodeće političke stranke u Srbiji, zatražili odgovore na pitanja u vezi situacije u kojoj su više od 19 meseci. Međutim „Otpušteni preko fejsa“ ostali su bez odgovora, jer se te večeri potpredsednik SNS Milenko Jovanov obratio samo okupljenim aktivistima te stranke ispred Opštine, ignorišući  zahteve okupljenih otpuštenih radnika SFS. Bivše Staklarce nije udostojio odgovora na njihova pitanja i ubrzo je prešao u zgradu preko puta opštine.