PARAĆIN- Zbog zloupotrebe zaposlenih u političke svrhe Opštinsko veće u Paraćinu danas je donelo odluku da podnese krivične prijave protiv NN lica zaposlenih u RMU Rembas u Resavici, zbog sumnje da su organizovala dolazak pojedinih radnika ovog preduzeća u Paraćin, radi učestovanja na političkom skupu paraćinskog povereništva SNS i odsutvujući sa posla prekršili odredbe Zakona o radu. Od direktora RMU Rembas iz Resavice zatražena je ostavka, ukoliko se dokaže da je dolazak radnika organizovalo i podržalo rukovodostvo rudnika.  Nadležno ministarstvo je obevšteno o mogućoj zloupotrebi radnika rudnika Rembas u političke svrhe. Takađe je nadležnoj Saobraćajnoj inspekcijama upućen zahtev da se ispita zkonitost obavljanje vanliniskog prevoza prevoznika Alba tours Resava Despotovac i da li je obavljen u skladu sa zakonom.

Višednevnim protestima povereništava SNS iz Paraćina, u petak ih je bilo tek dvadesetak aktivista, protiv aktuelne vlasti, danas su se u tri autobuisa pridružili zaposleni iz JP PEU Resavica, rudnika Rembas iz Resavice. Dvestotinak učesnika protesta zahtevali su raspisivanje vanrednih izbora i upućivali uvrede ,,fašisti”,,lopovi”, ,vratite pare”, a zatim su im se obratili otpušteni radnici Srpske fabrike stakla, koji su pozvali rudare da ih podrže u nastojanju da se vrate na posao posle odbacivanja ,,lažnog” stečaja, a  predsednik opštine Saša Paunović im je poručio da izbore neće biti pre sledeće godine,kao što to nalažu zakon  i ustav.

– Koliko vas je iz Despotovca i rudnika Rembas. Snimilio smo vas od rudnika, kada ste pošli. Kada Odbijemo despotovčane, nema aktivista SNS iz Paraćina za dva autobusa Eurolin. Znam da vam je teško i da vas srce boli, naprednjaci su na vlsti u celoj zemlji, samo ovde niste na vlasti. To je duševna bol. Znam da ne žete da spavate zbog toga. Ali obećavam vam da nikada nećete biti na vlasti u Paraćinu,jer ste burke najobičnije. Doveli ste Despotovčane danas u Paraćin, autobusima iz Rembasa. Radnici su morali da dođu, pozvali ste radnike privatnih preduzeća. Vi ste najgori paraćinski bednici. Zato ništa od vas nema na izborima. Ovde ste samo zbog ličnih interesa, rekao je Paunović obraćajući se okupljenim naprednjacima koji su ,,častili” sa najgorim uvredama.

On je protest povereništva SNS okarakterisao kao ,,skup preletača, koristoljubivih ljudi, poznate prošlosti, koji nisu u stanju da skupe 200 ljudi ispred opštine”.

– Vi ne vredite ništa. Stojite tu, vičite vređajte, radite šta znate od varednih izbora nema ništa. Kada budu redovni izbori izgubićete, rekao je odgovarajući na uvrede Paunović.

Predsednik mladih SNS u Paraćinu Nikola Krstić rekao je ispred spomenika Žrtvama fašizma da iza zahteva te stranke stoji 20.000 Paraćinaca, kao i da se ,,Paunović nasilnički ponaša prema političkim neistomišljenicima”, kao i da je oštećen budžet ,,za višestotina miliona dinara”.