ĆUPRIJA- Povodom relizacije projekta senzorne sobe u ćuprijskom Centru za socijalni rad, Liang Zeng, zamenika ambasadorke Australije Nj.E. Rut Stjuart, posetio je tu ustanovu. Sobu će koristiti 15. mališana od 3 do 21 godine starosti.

-Senzorna soba izgleda apsolutno fantastično. Osećamo se privilegovano što smo imali prilike da sarađujemo sa udruženjem Herc 24 i obezbedimo sredstva za ovaj projekat. Najvažniji deo današnjeg dana je susret sa decom i njihovim porodicama. Od njih sam saznao da se u sobi igraju, uživaju i da im donosi radost. Ovo je prvi projekat koji je Ambasada Australije realizovala kroz program direktne pomoći.  Zahvaljujem se predstavnicima SO Ćuprija, rekao je Zeng.

Povod za dolazak gospodina Zenga u Ćupriju je obilazak senzorne sobe, koju je ćuprijskom Centru za socijalni rad donirala Ambasada Australije u Beogradu.

– Australija je donirala senzornu sobu za decu sa posebnim potrebama. Došli da nas obiđu i iskoristićemo priliku da apliciramo za naredni projekat u rešavaju problema koje ima ova specifična kategorija, rekao je predsednik SO Ćuprija Branimir Tazić.

Senzorna soba je važan deo terapije osoba sa autizmom, hiperaktivnog sindroma i drugih poremećaja čije su poteškoće najčešće vezane za preteranu ili smanjenu senzornu osetnjivost.