PARAĆIN-Voda u Paraćinu ispravna za piće,a tako je bilo tokom juna, saopšteno iz Zavoda za javno zdravlje u Ćupriji. Predhodno su sa lažnih web portala objavljene vesti o da voda u Paraćinu nije za piće.

JP Vodovod je objavio rezultate kontrole vode iz Zavoda za javno zdravlje Pomoravlje.

– Zbog glasina koje kruže po gradu objavljujemo dopis Zavoda za javno zdravlje iz Ćuprije u kome se kaže da je voda u Paraćinu ispravna za piće. Ovim putem molimo sve potrošače da se o ispravnosti vode isključivo informišu na ovoj stranici ili na brojeve telefona JP Vodovod. Još jednom apelujemo na sve koji pišu lažne tekstove za lažne internet portale da to ne rade, jer je to krivično delo i upozoravamo ih da ćemo biti prinuđeni da protiv tih lica i portala podnesemo krivične prijave, navodi se u saopštenju.

Predsednik opštine Saša Paunović najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv onih koji emituju lažne vesti.

-Voda u Paraćinu je ispravna i stalno se kontroliše po važećim propisima. Pratite objave zvanične FB strane “Vodovoda” jer SNS portali sa lažnim vestima u nedostatku ideja koju novu besmislicu izmisliti sada šire lažne vesti o “neispravnoj vodi” zbog čega podnosimo krivične prijave protiv nepoznatih SNS tekstopisaca, napisao je Paunović.