ĆUPRIJA- XII. Međunarodni studenstski festival folklora gostovao je drugi put sinoć u Ćupriji, a nastupe je pratilo nekoliko hiljada građana . Predstavili su se folklori ,,Bihlevjanka” iz Poljske, ,,Krida Budaja” iz Indonezije i ,,Razvitie” iz Bugarske sa 150 učesnika, a domaćini su bili KUD-ovi ,,Železničar” iz Ćuprije i ,,Knez Lazar” iz Senja.

– Lepa tradicija se nastavlja u Ćupriji, očekujem da ćemo u budućnosti imati priliku da prikazujemo svetsku kulturnu baštinu. To je posao Ustanove kulture, osim negovanja naše kulture, rekao je direktor Ustanove kulture Nenad Jovanović.

Direktorka Studentskog kulturnog centra u Nišu i festivala Dragana Petković zahvalila se Ćupričanima na izuzetnoj saradnji i organizaciji nastupa.

– Festival organizuje koncerte u Nišu, Ćupriji, Vladičinom Hanu, Beloj Palanici, Knjaževac i Ražanj. Festival će se naredne godine proširiti na druge gradove. Pored folklora koji su nastupili u Ćupriji, na festivalu su i ansambli iz Meksika, Severne Makedonije i Slovenije, objasnila je ona.