ĆUPRIJA-Ekipa Dva slatka brka iz Paraćin pobednik je 12. Crevarijade u Ćupriji, koja je održana u Moravskom parku. Organizatori procenjuju da je tokom dana manifestaciju posetilo oko 10.000 građana, a najveća poseta zabeležena je tokom koncerta Milana Topalovića Topalka.

– Recept za ukusna crevca je iskustvo i trud, rekao je predstavnik pobedničke ekipe Goran Damjanović iz Paraćina. Inače, Ćupričane zovu crevarima, Paraćince džigernima, pa su ovog puta u direktnom kulinarskom duelu ovi drugi pripremili, po mišljenju žirija, ukusnija crevca.

Drugo i treće mesto osvojile su ćuprijske ekipe Poreznice i Aktiv žena.

– Dobra atmosfera, ukusna crevca, iako ih nisu moji prvi izbor hrane. Možda se predomislim u toku koncerta. Niko u Srbiji nije tako specijalizovan za pripremu crevaca od ljudi iz ovog kraja. Nažalost nisam ljubitelj specifičnih specijaliteta. Trudiću su da zavolim crevca i da jedem, rekao je Topalko i ispozirao za fotoreportere sa crevcima na bocku.

Pobednik u Ljutom izazovu je Zoran Nedeljković iz Paraćina koji je u šest krugova pojeo ili dva džaka običnih ljutih paprika ili 3,5 miliona skovila.

– Nemam nikakvih problema sa ljutom hranom, ne počinjem ručak bez ljutih papričica. Mogao sam još nekoliko krugova i još ljuće paprike, priča pobednik

On je nastupio i u takmičenju brzog ispijanja piva i u finalu bio sporiji za sekundu od pobednika Lazara Nešića iz Ćuprije, koji nije bio u stanju da razgovara sa novinarima.

– Crevarijada je naša najznačajnija manifestacija. Učestvovalo je preko 50 ekipa iz cele Srbije, čak i ekipa iz Kine. Takmičari su ove godine pripremali još jedan poseban specijalitet od crevaca, pored prženih. Već mesec dana u Ćupriji nema slobodnog kreveta i to je još jedan znak da smo uspešno radili, kazala je direktorka TO Ćuprija Jelena Petrović.

Ćuprija je udvostručila broj noćenja turista i ima najveći rast u Pomoravlju.

-Rok svirka na moto skupu, klasična muzika na Ravaneliusu i narodna muzika na Crevarijadi. Želimo da udahnemo optimizam građanima, da se opuste i žive život. U Ćupriji oranizujemo manifestacije za sve ukuse i generacije, rekao je predsednik te opštine Ninoslav Erić.