SVILAJNAC- Pobednik 3. Svilajnačke Gulašijade ekipa ,,Lako ćemo” iz Porodina, drugi su ,,Škorpioni”, a treći ,,Strelac”, obe ekipe su Svilajnca. U nadvlačenju konopca prva je ekipa ,,Đurđevdan 1″ iz Aranđelovca, a u toku dana realizovane su ostale sportske aktivnosti.

– Nismo očekivali pobedu, ali zadovoljni smo i srećni zbog pobede. Organizacija je odlična, žiri je vrhunski. Tajna gulađa je kvalitet mesa i začin, rekao je kuvar pobedničkog gulaša Božidar Đorđević.

Gulašijada je porodična manifestacija i okuplja od najmlađih do najstarijih ljubitelja ovog jela.

– Nekoliko hiljada građana posetilo je Gulaštijadu, reč je o porodičnoj manifestaciji. Iamao 39  ekipa koje kuvaju gulaš i to je rekord. Eminentni žiri je ocenjivao gulaše što doprinosi da manifestaciaj bude na vrhunskom nivou, ističe potpredsednik SO Svilajnac Miroslav Marinković, koji je uručio pobedničke pehare.

Organizatori su se potrudili da celodnevnim programom animiraju posetioce Gulašijade.

– Ovo je 3. Gulašijada u organizaciji Sportskog saveza i Centra za kulturu pod pokroviteljstvom opštine Svilajnac, eminentan žiri na čelu sa Dejanom Stankovićem. Gulašijada je važan gastronomski doživljaj na mapi manifestacija Srbije. Gasronomski turizam je vema važan i o tome godori podatak u toku godine peko 380 gastronomskih događaja, rekao je organizator i potpredsednik SO Svilajnac Nenad Miladinović.

U nastavku su usledili koncerti kulturno-umeničkih društava i zvezde večeri Mitra Mirića