JAGODINA- Predstavljajući investiocioni plan od 12 milijadri evra predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je RTS da će 3 milijarde biti uložene u vodosnabdevanje i kanalizaciju u gradove i opštine van Beograda.  On je u tom intervjuu rekao da je bio juče u Jagodini, ne otkrivajući sa kim se susreo.

-Bio sam juče u Jagodini i video oduševljenje ljudi koji su rekli ,,ej pa, iako Jagodina još nema projekat, ali imaće ga uskoro. Ako nam rešite pitanje vode, mi imamo ovde bubrežnih bolesnika koliko hoćete, ako nam rešite pitanje vode i vodovoda mi smo spaseni“. Zamislite kada mi u 21. veku moramo da govorimo o tome da 80 naselja nema vodu i kanalizaciju, izjavio je predsednik Srbije na RTS.

U toku je javna nabavka za izradu projekta za izgradnju kanalizacije u velikim jagodinskim selima, ranije najavljena izgradnja kanalizacije u Ribaru, Rakitovu i Končarevu. Inače,  Jagodina je pre dve godine obavila rekonstrukciju vodovodne mreže i zamenila azbestne cevi, bunara, izgradila novi rezervoar, najveća sela dobila su vodovode . Kompletan projekat bio je vredan 4,5 miliona evra i finansiran je iz kredita Nemačke razvojne banke, dok je blizu trećine donacija Vlade Nemačke. Pored toga, u planu su radovi na drugoj fazi Sistema za prečišćavanje otpadnih voda, vredni oko 6,5 miliona evra uz donaciju od 6 miliona. Zbog svega toga poveća je cena vode i sa sada je oko 80 dinara sa dovođenjem, odvođenjem i prečišćavanjem, odnosno najskuplja u ovom delu Srbije.