SVILAJNAC-U saradnji sa Fondacijom Novak Đoković i Ministarstvom rudarstva i energetike u Predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ u Svilajncu biće realizovana je adaptacija dva objekta i potkrovlja jednog, što će proširiti kapacitet za sve brojniju decu predškolskog uzrasta. Zahvaljujući donaciji Fondacije Novak Đoković od 18 miliona dinara biće rekonstruisano 420 kvadrata prostora, a vrtić će moći da se upiše još oko 70 predškolaca..

Predrag Milanović, predsednik Opštine Svilajnac, obišao je radove u vrtiću.
– Treći objekat vrtića radimo zajedno sa Fondacijom Novak Đoković i jako smo zahvalni na sredstvima koje su odvojili, jer završavamo posao, koji nije bio završen 10 godina. Sa druge strane, Ministarstvo rudarstva i energetike nam je obezbedilo sredstva za adaptaciju oba objekta radi poboljšanja energetske efikasnosti. Značajno je uvećan broj dece u poslednjih par godina, tako da je povećanje kapaciteta bilo neophodno i po završetku radova ćemo dočekati nove predškolce u sređenim objektima, rekao je on.

Radovi na oba objekta obuhvataju mašinske instalacije za oba objekta i za toplu vezu, fasadu na oba objekta i na toploj vezi, zamenu spoljne drvene stolarije, gletovanje i krečenje i postavljanje novih horizontalnih i vertikalnih oluka i svih limenih opšivki. Radovi na potkrovlju obuhvataju adaptaciju tri radne sobe sa toaletima, hodnika i dnevnog boravka-sale, rekonstrukciju krovne konstrukcije (postavljanje novih letvi, OSB tabli, izolacije i novog krovnog pokrivača), sanaciju toaleta (izrada hidroizolacije, postavljanje keramike, sanitarija), sanaciju instalacija vodovoda i kanalizacije, postavljanje nove unutrašnje stolarije, postavljanje podnih obloga, sanaciju elektroinstalacija i postavljanje led rasvete i dojave požara za ceo objekat broj 3.

Plan je da se pored građevinskih radova i rekonstrukcije prostora, deci obezbedi i novi kvalitetni nameštaj, didaktika, knjige, igračke i sva prateća audio oprema, kako bi im boravak u vrtiću bio što kvalitetniji.