DESPOTOVAC- U toku su radovi na opremanju objekta Tehničke škole u Despotovcu, a kako je najavljeno sredinom oktobra treba očekivati da đaci sednu u nove školske klupe, dok su u toku završni radovi u Domu zdravlja i sali Centra za kulturu. Ukupna vrednost radova je oko 4 miliona evra.  Čelnici lokalne samouprave Despotovac tokom obišli su radove na tri lokacije – u Tehničkoj školi, Domu zdravlja i Centru za kulturu.

Izvršena je primoredaja građevinskih radova u sklopu projekta rekonstrukcije Tehničke škole.

– Sada nas očekuje opremanje učionica i ostalih prostorija novim nameštajem, te su prognoze da će naši učenici početi sa pohađanjem časova u novoj, potpuno renoviranoj školi već sredinom idućeg meseca”, kaže direktor ove obrazovne ustanove Dobrica Stojanović.

U Centru za kulturu “Sveti Stefan, despot srpski” u toku su molerski radovi u multifunkcionalnoj sali, a u narednoj fazi biće postavljena sedišta.

Rukovodstvo opštine Despotovac izrazilo je vidno zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova u Domu zdravlja.

-I ovde nam tek predstoji opremanje prostorija unutrašnjom stolarijom, što je i samo po sebi još jedna krupna investicija u vrednosti od približno 13 miliona dinara. Svi zajedno vredno radimo na tome da preostali radovi budu gotovi u što kraćem roku. Ono što građane najviše zanima sigurno je finalni datum kada će proraditi renovirani Dom zdravlja. Mislim da je realno reći da će službe, nakon potpunog preseljenja, krenuti sa radom u novom objektu do kraja ove godine, kaže predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić.