SVILAJNAC- Jelena Đoković danas je u Svilajncu otvorila rekonstruisani vrtić Čarolija, koji radi u okviru Predškolske ustanova Dečija radost. Fondacija Đoković uložila je 17,4 miliona dinara u obnovu i opremanje 420 kvadrata za smeštaj 75. dece.

-Mislim da je divno da su naši projektu profesionalo preuzeti od Opštine Svilajnac. Prepoznali su da smo mi ozbiljni, da su oni ozbiljini, a deca su dobila najbolje rezultate. Mislim da tako treba da funkcioniše svako opština u Srbiji. Presrećna sam kako sada izgleda vrtić, mislim da je sjajno, volim da ima priliku da upoznam decu i divne vaspitačice, koje su posvetile svoju energiju i život odgajajući mlade, buduće lidere. Puno mi je srce kada dolazimo u naše manje gradove i pokazujemo gde se sve nalaze divna deca i porodice, kazala jelena Đoković

Predsednik te opštine Predrag Milanović najavio izgradnju vrtića u Kušiljevu.

-Mi smo stari prijatelji. Posle poplave 2014. godine, obnovu vrtića na prvom mestu pomogla je Fondacija Đoković i to je bio uslov da vratimo decu u vrtić. Od tada smo zajednički realizovali puno dobrih projekata, pored vrtića, i Dnevni boravak. Fondacija ima dobrog i vernog prijatelja u Svilajnčanima, a mi pouzdanog partnera za sve projekte. Imamo, pored vrtića u gradu, još 12 dvenvnih boravaka u selima i tu je Fondacija orpemila deo objekata. Planiramo izgardnju velikog vrtića u Kušilejvu i pozivamo Fondaciju Đoković da bude partner na ovom projektu, istakao je Milanović i zahvalio se Jeleni i Novaku Đokoviću.

U Svilajncu usluge predškolske ustanove koristi oko 600 dece.