ĆUPRIJA- Porodilištu Opšte bolnice u Ćupriji, u akciji opremanja porodilišta u Srbiji „Zajedno za bebe“ Komercijalne banke i Fonda B92, danas je uručena oprema vredna blizu 2,1 milion dinara.  Reč je o najsavremenijem stolu za porođaje i nekoliko novih aparata za neonatologiju. Svečanom uručenju opremu, prisustovao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je istakao da je cilj Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja najviši nivo opremeljenosti zdravstvenih ustanova i njihova spremnost za pružanje najzahtevnijih zdravstvenih usluga.

– Ono što Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja rade je da mi želimo, prvenstevno, da sve naše bolnice, počev od  opšte prakse pa do ginekologije budu na najvišem mogućem nivou opremljene, savremene, koje će pružati potpunu medicinsku pomoć  onima kojima je to potrebno. Nastavićemo, kao Vlada sa takvim trendom i ubuduće. Ono što je bitno to je da mi nećemo stati ovde. Videćete, Komercijalna banka će nastaviti da donira i već u narednom periodu ćete videti da će još neki gradovi  širom naše Srbije biti opremljeni sa ovakvim inkubatorima, rekao je Đorđević.

Sličnim aparatima u vrednosti od preko 50 miliona dinara, do sada je opremljeno 41 porodilište u Srbiji i, kako je rečeno, akcija će biti nastavljena u saradnji sa Ministarstvom zdravlja.