Manastir Hilandar i iguman tog manastira Metodije sa bratstvom od Božića do Svetog Save podelili su preko  2.000 paketića deci iz Preševa, Bujanovca, Medveđe, Kosova i Metohije, Knina, Kistanja, Pakraca, Daruvara, kao i svih teritorija gde Srbi žive veoma teško. U ime igumana Metodija i bratstava manastira akciju je sproveo poverenik manastira Miloš Stojković.

– Ova akcija biće tradicionalna, svake godine posećivaćemo decu i darivaćemo paketiće. I prošle godine smo je sprovodili. Obišli smo Daruvar, Knin, Pakrac, Kistanje, Mala… svuda gde su Srpska deca. Razgovarali smo sa predstavnicima SPC, decom, našim ljudima.  Pružili smo im podršku da tamo opstanu i ostanu, da budu dobro, budu dobre komšije, da ne zaborave da je najveća srpska svetinja manastir Hilandar uz njih i da će uvek, makar i ovkav način, pokaže da Hilnadar pruža podršku Srbima u mestima gde im je teško da opstanu i ostanu. Manastir Hilandar se zahavljuje is vim donatorima koji su pomogli akciju, rekao je Stojković.

Reč o kvalitetnim paketićima kojim se pokazuje ljubav prema deci. Manastir se zahvaljuje donatorima.

-Srbi iz Knina podarili su igumanu Hilandara krajišku kapu, koja je simbol srpske tradicije, kao i saradnicma manastira. Preko 400 dece sa ugroženih teritorija bili su učesnici najvećeg pravoslavnog kampa u Evropi koji je prošle godine održan u Srbiji. Kamp organizuje manastir Hilandar.