SVILAJNAC- Himnom Svetom Savi u izvođenju hora OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i predškolaca PU “Dečja radost”, otvorena je tradicionalna Svetosavska akademija sinoć u Centru za kulturu u Svilajncu.

-U prethodnom periodu ulagali smo u izgradnju školskih objekata, rekonstruisali smo škole na teritoriji naše opštine, a sada je vreme da ulažemo u naše školarce. Svi zajedno treba da radimo na tome da se naša deca školuju, odrastaju i stvaraju svoje porodice u Svilajncu, rekao je predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović.
On je zatim dodelio je Svetosavske zahvalnice istaknutim pojedincima za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja i nauke i negu duha tradicije i istinskih vrlina. Svetosavske zahvalnice dodeljene su
Nenadu Milojeviću iz Svilajnca, organizatoru praktične nastave i nastavniku ratarske grupe predmeta u Poljoprivredno-veterinarskoj školi sa domom učenika „Svilajnac“ u Svilajncu, Katarini Petronijević, učenici IV/6 razreda Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac“ u Svilajncu, Suzani Jovanov iz Svilajnca, nastavniku geografije u Srednjoj školi „Svilajnac“ u Svilajncu, Mariji Simić iz Despotovca, učenici IV razreda Srednje škole „Svilajnac“ u Svilajncu, Ružici Dželatović iz Jagodine, nastavniku geografije u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Svilajncu, Milici Šćepović iz Svilajnca, profesoru razredne nastave u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Sedlaru, Mirjani Milijević iz Svilajnca, profesoru engleskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi „Stevan Sinđelić“ u Vojski, Saši Marković iz Svilajnca, profesoru engleskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi „Vožd Karađorđe“ u Kušiljevu, Jeleni M. Tomić iz Svilajnca, direktoru Resavske biblioteke, Zorici Rajković iz Svilajnca, medicinskoj sestri-vaspitaču u Predškolskoj ustanovi „Dečja radost“ u Svilajncu

Svi dobitnici svetosavske zahvalnice nagrađeni su i sa po 10.000 dinara, a najmlađim dobitnicama, Katarini i Mariji, firma VISAN poklonila je po laptop. Za muzički deo programa bio je zadužen i Beogradski omladinski narodni orkestar.