BEOGRAD- U privatnoj Gimnaziji u Beogradu, čiji je vlasnik ministar prosvete Mladen Šarčević, od ponedeljka učenici neće pohađati nastavu, već je najavljena organizacija online nastave.

-Poštovani roditelji, obaveštavamo vas da u našoj školi nema registrovanih učenika i zaposlenih zarazenih CoVid-19 virusom. U cilju prevencije,  a na osnovu pažljivog praćenja preporuka svih relevantnih domaćih i svetskih institucija, uprava skole je donela odluku da od ponedeljka, 16.3. učenici ne dolaze u školu, tako glasi poruka roditeljima učenika privatne beogradske Gimnazije čiji je vlasnik ministar Šarčević, a prosledio nam je jedan od roditelja.

Posle objavljivanja u medijima skandaloznih poruka upućenih roditeljima, ministar Šarčević i Uprava škole demantovali su da učenici neće pohađati nastavu u školi od ponedeljka.

 

-Škola ima sve neophodne resurse za organizaciju online nastave. Sva uputstva i informacije će te dobiti mailom 16.3. kada ovaj oblik nastave počinje sa radom. Molimo vas da učenici danas ponesu sve kniige i sveske svojim kućama, a učenici koji su danas odsutni to mogu učiniti tokom današnjeg i sutrašnjeg dana od 9 do 14h , u potpisu Uprava škole

Roditelji dece koja nisu u sistemu Šarčevićevih prosvetnih ustanova, već su u državnim,  sa pravom se pitaju zašto njihova deca nastavljau da pohađaju nastavu u školama i zašto se ne organizuje online nastava ili na neki drugi način i za njih.