ĆUPRIJA- Kako nezvanično saznajemo, desetak lekara i više zdravstvenih radnika iz Ćuprije dobilo je temperaturu, kašlju, i nalaze su samoizolaciji u kućnim uslovima. Nadležni o tome ne žele da komentarišu ili demantuju takvu informaciju.

-Znam više lekara koju su dobili temperaturu i sede kući, o tome se ćuti, sami su se izlolovali. Ljudi koji dobiju temperaturu pokušavaju da se testiraju ali im ne odgovaraju iz Zavoda za javno zdravlje i oni su samoizolaciji. Oni imaju tremperaturu već tri, četiri dana, kašljucaju, sede kući. Navodno se testiranja na novi korona virus rade tek posle snimanja pluća, tegoba gušenja i komlikacija. Koliko još ostalih zdravstvenih radnika iz bolnice ne radi niko ne zna, kažu zaposleni u toj bolnici.

Direktor bolnice dr Slobodan Gajić nije hteo da komentariše ovu situaciju i uputio nas je na Ministarstvo zdravlja, Sektor za informacije. Komandant Štaba za vanredne situacije i predsednik te opštine Ninoslav Erić tvrdi da te informacije nisu tačne i da ZJZ ima jasne procedure prilikom testiranja na covid-19.