ĆUPRIJA- U Ćupriji je ukupno 31. osoba potvrđena na KOVID-19, u Paraćinu je osam potvrđenih, a u Jagodini, Rekovcu i Svilajncu je po jedna zaražena osoba“, rekao je jutros za TV Prva predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, koji je ujedno i komandant Štaba za vanredne situacije na teritoriji opštine Ćuprija.

„Sledeće nedelje ćemo sigurno imati veliki porast novozaraženih, ali ćemo locirati sve one koji su zaraženi. Kad ih lociramo, dolaze u bolnicu na infektivno odeljenje, oni koji su u teškom stanju idu u kliničke centre“, rekao je Erić.

On je kritikovao neodgovorno ponašanje pojedinaca koji su došli iz inostranstva, „koji su u prethodnom periodu napravili veliki broj kontakata i oni se sada pojavljuju kao pozitivni“.

Erić je takođe rekao da su članovi Štaba za vanredne situacije u stalnom kontaktu, i istakao da se radi organizovano i da su u Ćupriji prvo zavedene rigorozne mere – još pre deset dana.

„Ćuprija bi bila mali Bergamo da nismo preduzeli sve mere od početka“, zaključio je Erić i pozvao žitelje opštine da ostanu kod svojih kuća.

Inače, dodajmo i to da je u Ćupriju stigla zaštitna oprema za sve medicinske radnike.

Erić je danas izneo podatke o broju zaraženih novim korona virusom po gradovima u Pomoravlju

Zaključno sa 27.03.2020.
Ćuprija 31 potvrđenih na COVID-19;
Paraćin 8 potvrđenih na COVID-19;
Rekovac 1 potvrđen na COVID-19;
Svilajnac 1 potvrđen na COVID-19;
Jagodina 1 potvrđen na COVID-19.