DESPOTOVAC- Zbog pojave korone u porodicama rudara smanjen je obim posla u rudniku ,,Rembas”, jer su članovi porodica u samoizolaciji dok se obavlja testiranje, potvrdio je predsednik sindikata Nebojša Milenković   Direktor Doma zdravlja u Despotovcu Dejan Milošević izjavio je da je u dva dana testirano 55 lica na koronu, jer je kod 8 pacijenata sa dijalize povrđena zaraza.

– Pacijenti sa dijalize su doneli koronu i kao opština sa 4 pozitivna skočili smo na 12. Sada obavljamo testiranja članova porodica i ostalih kontakta. Juče smo uzeli uzorke za testiranje od 39 lica, danas od 16.  Iz 2. rudarske porodice su zaraženi pacijenti sa dijalize i to odmah izbacuje iz stroja smenu u rudniku, što dovodi do smanjena prizvodnje. Dobro smo se držali proteklih mesec i po, bili smo disciplinovani. Zadržali smo povratnike iz inostranstava u kućama, čak 170. Pripremali smo se na svaki način za koronu. Šili uniforme i maske. Ali pacijenti sa dijalize su nam uneli virus, sada sve činimo da izolujemo kontatkte i testiramo što više ljudi, priča Milošević.

U rudniku ,,Rembas” je situacija pod kontrolom, sve se čini da virus ne uđe u rudnik, jer do sada nije bilo pozitivnih slučajeva među rudarima.