POMORAVLJE- Član Kriznog štaba Vlade Srbije epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je danas da se gasi u žarište epidemije korone u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu.

– U principu zna se da je pre nekoliko dana najveći procenat inficiranosti u odnosu na broj stanovnika bio u  Jagodini, Ćupriji, Paraćinu, Nišu i Prokuplju. To se polako gasi i mi više nemamo ni jedno ozbiljno žarište, svuda je ispod 15 procenata. U većini Srbije ispod 10 procenata, Vojvodina se gasi, Beograd takođe, nešto iznad 6 odsto. I da teoretski razmišljamo nemamo gde da se korona ponovo pokrene, rekao je dr Kon.

Podaci o broju zaraženih covidom-19 u Pomroavskom okrugu nisu se menjali u odnosu na juče, te je i danas ukupno 522. zaražena lica koronom, stoji na sajtu Vlade Srbije covid19.rs. Prema gradovima najviše zaraženih je u Ćupriji 227, Paraćinu 138 i Jagodini 109, dok je znatno manji broj u ostalim gradovima – Despotovcu 17 i Rekovcu 9. Treba reći i da je veći broj zaraženih sa početka epidemije ozdravio ili je nažalost preminuo, odnosno  objavljene brojke označavaju ukupan broj zaraženih od 15. marta.