JAGODINA- Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je rezultate juče održanih lokalnih, pokrajinskih i parlamentarnih izbora u Srbiji.

“Želim na početku da čestitam predsedniku Aleksandru Vučiću na izbornoj pobedi, koja znači nastavak političke i ekonomske stabilnosti u Srbiji. Mogu da konstatujem da sam zadovoljan rezultatima naše koalicije na republičkim izborima. Naime na prošlim izborima 2016. godine naša koalicija Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma osvojila je 29 narodnih poslanika. Na jučerašnjim izborima smo osvojili 32 narodna poslanika. To je pokazatelj da je narod pozitivno ocenio naš rad i dao nam visoku ocenu. Želim da se zahvalim građanima koji su glasali za našu koaliciju na republičkom nivou i da im poručim da ćemo u narednom vremenskom periodu nastaviti da radimo istim tempom za Srbiju i svakog njenog građanina.

Želim da čestitam izborni rezultat svom koalicionom partneru, drugu, bratu i svim funkcionerima SPSa. Naša koalicija traje 12 godina i nastaviće da se bori za bolje sutra svakog čoveka u Srbiji.

Kada su u pitanju lokalni izbori posebno želim da se zahvalim Jagodincima koji su dali veliko poverenje našoj koaliciji. Naša koalicija osvojila je 70% glasova ili 17 od 21 odbornočkog mandata. Jedna lista je dobila 2 odbornička mandata a dve liste po 1 mandat u Skupštini grada Jagodina. Građani su ocenili sa veoma visokom ocenom sve ono što smo uradili na lokalnim izborima. Mi smo u prethodne četiri godine bili u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Srpskom naprednom strankom, nastavićemo zajedno da radimo i u narednom vremenskom periodu, da donosimo odluke koje su korisne za naše građane, da nastavimo tamo gde smo stali. Mogu da konstatujem da je ovo stvarno veliki rezultat imajući u vidu da i nije bila neka kampanja zbog korone. Želim da kažem da je Jedinstvena Srbija izašla u dosta opština sama na lokalne izbore i da je ostvarila dobre rezultate. U Bačkom Petrovcu 35%, Niškoj banji 12,26%, u Leskovcu 9%, Vranju 8,5%, Dimitrovgradu 7%, Vranjskoj banji, Svrljigu, Žablju po 3,5 %. U 9 gradova smo sami prešli cenzus. Želim da se zahvalim i građanima u ovim mestima koji su glasali za nas, kako u Leskovcu i Vranju tako i u svim ostalim mestima. Jedinstvena Srbija će nastaviti da se bori za svoj program da u svakoj opštini budžet troše oni koji ga i pune a to su građani, borićemo se protiv političkog zapošljavanja, da ne mogu odbornici i oni koji imaju političke funkcije u gradovima i opštinama da primaju plate. To će biti naš zadatak u narednom vremenskom periodu” zaključio je Marković.

U Jagodini je lista Bunt-Prava Jagodina u lokalnom parlamentu sa 2 odbornika i po jednog će imati POKS I GG Nećemo da ćutimo